HENRICA PAULINE BIELEN

Op 11 mei 1899, Hemelvaartdag, om elf uur in de voormiddag wordt Pauline Bielen op Bergeneynde in Rummen geboren. Zij is het eerste kindje voor Désiré Bielen en Alda Lemmens. Er zullen nog twee meisjes volgen: Maria en Elvier. Het gezin woont dan in het begin van de Jodenstraat, vlakbij de Grote Steenweg.

De fiere papa gaat de geboorte aangeven op 12 mei bij burgemeester Constant Schats. Hij neemt daarvoor Petrus Bossens en Joannes Max als getuige mee.

Geboorteakte van Pauline

Na de eerste wereldoorlog, op 28 augustus 1919 stapt ze in Rummen met Louis Willems, een molenaar uit Schakkebroek, in het huwelijksbootje. Ze hebben de wind mee, want ze krijgen vijf kinderen, twee meisjes (Elvier en Maria) en drie jongens (Henri, Jozef en Sylvain).

Een gedachte over “HENRICA PAULINE BIELEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s