MARIA ALDEGONDA LEMMENS

Op 28 november 1873 om 13.00 uur wordt Maria Aldegonda Lemmens geboren te Herk-de-Stad. Het geboortehuis stond in de wijk Oppum. Haar vader Joannes Lemmens doet de aangifte van de geboorte, samen met twee getuigen: Joannes Lemmens en Petrus Swysen. Ze kreeg de roepnaam Alda.

Geboorteakte

Geboorteakte

Op 25 augustus 1898 huwt ze in Rummen met Désiré Bielen. Zij brengt Jozef Motmans, een barbier, en Jacobus Guffens, een dagloner, beide uit Rummen, mee als getuige.

18980825 - HA
Huwelijksakte

Ze krijgen drie dochters: Maria Philomena Ludovica, Henrica Paulina en Elvira Augusta Dijmphna 

Het gezin woont een korte tijd in het begin van de Jodenstraat en vestigt zich dan in het huis op de Grootesteenweg te Rummen. Deze woning is gebouwd door Henri Lemmens, haar grootvader. Een familielid van haar grootmoeder brengt de muurschilderingen aan. Hier openen ze een herberg, annex winkel aan de tramhalte. Het is de afspraakplaats van forenzen die van hier naar het station van Schulen fietsen. Het was ook een cinema avant-la-lettre. De luiken van de herberg werden gesloten, er werd een wit laken aan de muur gehangen en de eerste (stomme) films werden er vertoond. Zij werden meegebracht door Fernand Jusseret uit Luik. De hele buurt kwam kijken!

Ze overlijdt op 5 januari 1942 te Rummen op 68-jarige leeftijd en wordt er drie dagen later op 8 januari begraven.

19420105 - BP

2 gedachtes over “MARIA ALDEGONDA LEMMENS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s