BIELEN FREDERICUS DESIDERIUS

Fredericus Desiderius Bielen wordt geboren op zondag 23 februari 1873 om 11.00 uur. Hij is de derde zoon van Joannes Martinus Bielen en Paulina Vandersmissen. Het gezin woont dan op de ‘winning van Kattezwans’ in Herk-de-Stad. Zijn vader gaat de geboorte aangeven op het gemeentehuis van Herk-de-Stad. Getuigen zijn Joannes Desiderius Weyens, gemeenteontvanger en Petrus Vanratten, landmeter, beide uit Herk-de-Stad.

Geboorteakte

Geboorteakte

Op 25 augustus 1898 huwt hij op 25-jarige leeftijd in Rummen met Maria Aldegonda Lemmens uit Oppum in Herk-de-Stad. Hij brengt twee cafébazen uit Rummen mee als getuigen: Ferdinand Clabots, 47 jaar, Emiel Raes, 45 jaar.

18980825 - HA.jpg

Huwelijksakte

Ze krijgen drie dochters: Maria Philomena Ludovica, Henrica Paulina en Elvira Augusta Dijmphna 

Hij is een diep-christelijk, brave man die bij iedereen zeer geliefd was, dixit zijn jongste dochter Elvier.

Hij was een verwoed pijproker. Zekere dag is hij echter zijn pijp kwijt. Hij roept zijn kinderen bij zich en leest ze de les dat ze zijn pijp niet mogen verstoppen. Ze moesten met vereende krachten op zoek naar de pijp, die uiteindelijk gevonden werd… in zijn mond!

Het gezin woont een korte tijd in het begin van de Jodenstraat en vestigt zich dan in het huis op de Grootesteenweg te Rummen. Deze woning is gebouwd door Henri Lemmens, zijn schoonvader. Een familielid van zijn schoonmoeder brengt de muurschilderingen aan. Hier openen ze een herberg, annex winkel aan de tramhalte. Het is de afspraakplaats van forenzen die van hier naar het station van Schulen fietsen. Het was ook een cinema avant-la-lettre. De luiken van de herberg werden gesloten, er werd een wit laken aan de muur gehangen en de eerste (stomme) films werden er vertoond. Zij werden meegebracht door Fernand Jusseret uit Luik. De hele buurt kwam kijken!

Hij overlijdt op 6 maart 1955 te Schakkebroek bij zijn dochter Pauline na een slepende ziekte op 82-jarige leeftijd. Hij is daar ook begraven.

19550306 - BP

Bidprentje van Desiré Bielen

Een gedachte over “BIELEN FREDERICUS DESIDERIUS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s