DE BRUYN HIERONIMUS

Op dinsdag 25 november 1817 om vijf uur in de namiddag wordt in Halen de derde zoon van Charles De Bruyn en Marie Mathijs geboren. Het is een nakomertje, hij is bijna zeventien jaar jonger dan zijn oudste broer Martinus en ruim acht jaar jonger dan Carolus. Volgens de geboorteakte krijgt hij de naam Hiëronimus, waar hij later zelf Franciscus zal aan toevoegen en hij laat zich dan ook François noemen.

GA

Geboorteakte van Hiëronimus De Bruyn

Zijn vader Charles heeft een zwak voor puntjes, hij plaatst een hele rij boven zijn naam, terwijl de ambtenaar van de burgerlijke stand het bij een y houdt. François zelf zal het ook bij de droge y houden. Merkwaardig is wel dat zijn zoon ook puntjes zal zetten bij het ondertekenen van de overlijdensakte van zijn vader.

OA 18771225

Overlijdensakte van Hiëronimus De Bruyn

 

Op 13 oktober 1847 huwt hij met Marie Therese Hommelen uit Diest. Zij gaan in Halen in de Nederstraat wonen en krijgen vier kinderen: Maria, Louisa, Gustaaf en Emiel. Het was ‘van moetes’, want Maria wordt zes maanden na het huwelijk geboren. Vader François verdient de kost als kleermaker. Hij laat zich waarschijnlijk wel helpen door zijn vrouw, want zij was voor het huwelijk naaister.

Een gedachte over “DE BRUYN HIERONIMUS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s