HOMMELEN MARIE THERESE

Marie Therese Hommelen wordt geboren op 16 mei 1820 om middernacht. Zij is de dochter van Guillielmus Hommelen en Anna Catharina Leenaerts. Haar vader was ‘charcutier’ in Diest. Hij sterft in 1839, Marie Therese is dan 19 jaar. Merkwaardig is dat in 1822 haar zusje geboren wordt en ook de naam Marie Therese krijgt.

Geboorteakte

Geboorteakte

Op 13 oktober 1847 huwt zij met Franciscus Hieronymus De Bruyn. Haar broer Felix en zwager Petrus Corten zijn haar getuigen de broers Lambrechts zijn de getuigen van Franciscus. Haar broer kan de akte niet tekenen ‘wegens ongeleerdheid’. Zij is dan naaister in Diest, maar wordt huishoudster als ze bij haar man in Halen gaat wonen.

Huwelijksakte

Huwelijksakte

Ze krijgen twee dochters (Maria Carolina en Louisa) en twee zonen (Gustavus Maria en Emilius).

Ze overlijdt op 15 maart 1895 kort na de middag in haar woonhuis te Halen in de Nederstraat. ze is dan 74 jaar oud. Haar zoon Emilius doet samen met de buur aangifte van het overlijden. Vandaag is er nog een Supperette/Bakkerij De Bruyn op deze plaats.

Overlijdensakte

Overlijdensakte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s