MARIA ROSALIA THOELEN

Portret

Op 26 maart 1858 wordt Maria Rosalia Thoelen geboren om negen uur ’s avonds in Schulen. Zij is het eerste kind van Jan Thoelen en Maria Weyens. Jan is op dat ogenblik nog gedomicilieerd in Alken, zijn geboorteplaats, maar zal dra verhuizen naar Schulen.

18580326 - GA
Geboorteakte van Maria Rosalia Thoelen

Maria Rosalia, die door het leven zal gaan als Rosalia of Rooske, krijgt nog twee broertjes, Felix Henricus en Joannes Alphonsus. De laatste zal echter na drie maand overlijden. Dit is niet het laatste verdriet dat haar in haar jeugd zal treffen. Op haar zevende sterft haar vader Jan. Het gezin is dan terug in Alken gaan wonen bij de familie Thoelen. Moeder Maria huwt een paar jaar later de broer van Jan, Michael. Zij krijgen nog twee kinderen: Fredericus en Maria Philomena. Het meisje zal echter na 20 dagen ook overlijden.

Ondertussen groeit Rosalia op in Alken en op haar zesentwintig huwt zij Gustavus De Bruyn. Zij gaan in de Braggen in Halen wonen. Zij krijgen 9 kinderen, 4 jongens (Henricus, Ludovicus, Josephus en Florentius) en 5 meisjes (alle vijf heten ze Maria). Bij de meisjes is er een tweeling (Maria Victoria en Maria Virginia)die echter allebei binnen het jaar overlijden. Ook het laatste meisje (Maria Leopoldina), een nakomelingetje, overlijdt binnen het jaar. Alleen Maria Lucia en Maria Melania blijven langer in leven.

Hieronder hun huwelijksakte.

18840514 - HA1
18840514 - HA2

In de familie kent iedereen haar als Moeke Roos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s