MARIA ROSALIA THOELEN

Portret

Op 26 maart 1858 om negen uur ’s avonds wordt Maria Rosalia Thoelen in Schulen geboren. Zij is het eerste kind van Jan Thoelen en Maria Weyens. Jan was dan nog gedomicilieerd in Alken, maar hij zal bij Maria in Schulen gaan wonen.

18580326 - GA

Geboorteakte van Maria Rosalia Thoelen

Op haar zevende sterft haar vader Jan. Zij zijn dan bij de schoonfamilie in Alken gaan wonen. Er zijn ondertussen nog twee broertjes bij gekomen: Felix Henricus en Joannes Alphonsus. Deze laatste sterft echter na drie maand. Haar moeder Maria huwt dan met haar oom Michael Thoelen, en dit nieuwe gezin krijgt dan nog twee kinderen: Fredericus en Maria Philomena, die echter ook na 20 dagen sterft.

Op 14 mei 1884 huwt zij in Halen met Gustavus De Bruijn. Hier kan je hun huwelijksakte bekijken: 18840514 – HA.

Zij krijgen 9 kinderen, 4 jongens (Henricus, Ludovicus, Josephus en Florentius) en 5 meisjes (alle vijf heten ze Maria). Bij de meisjes is er een tweeling (Maria Victoria en Maria Virginia)die echter allebei binnen het jaar overlijden. Ook het laatste meisje (Maria Leopoldina), een nakomelingetje, overlijdt binnen het jaar. Alleen Maria Lucia en Maria Melania blijven langer in leven.

Gezinssamenstelling: De Bruyn-Thoelen

Hieronder hun huwelijksakte.

18840514 - HA118840514 - HA2

Iedereen kent haar als Moeke Roos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s