PROSPER DE BRUYN

Henricus Prosperius De Bruyn wordt op 18 juli 1885 geboren als eerste zoon van Gustaaf De Bruyn en Maria Thoelen. Zijn eerste kreten in de wereld zijn te horen in de Luikerstraat te Halen. Hij wordt geboren om 23.00 uur. Vermits hij het levenslicht ziet op zaterdagavond, moet zijn vader Gustaaf wachten tot maandagmorgen negen uur om bij de burgemeester van Halen, Firmin Jacobs, aangifte te doen. Het zal niet de laatste keer zijn dat Gustaaf naar het gemeentehuis moet.

Geboorteakte van Henricus Prosperius De Bruyne

Ik vermoed dat Prosper (zo gaat hij door het leven) zeker één keer naar de paardenprocessie van Hakendover is geweest. Dit is een groot volksfeest in de Tiense deelgemeente Hakendover. Lees er hier meer over. Feit is dat hij op woensdag 15 april 1914 huwt met Justine Dickmans uit deze gemeente. Ze trouwen zoals de traditie het wil in de gemeente van de bruid, maar vestigen zich onmiddellijk in de Braggen te Halen in de buurt van zijn ouders. Dit heeft ook te maken met de aanstelling van Prosper als briefdrager in de gemeente Halen.

Op 29 augustus 1915 wordt hun eerste kindje, een zoon geboren: Gustaaf Joseph Gaston. Het noodlot slaat echter toe, want amper een half jaar later, op 17 maart 1916 overlijdt de baby.

Ook Justine overlijdt vrij vroeg. Prosper hertrouwt met Leocadie Debruyn.

Prosper overlijdt op donderdag 4 juli 1957 in zijn woning Firmin Jacobslaan 13 te Halen.

Rouwbrief van Prosper De Bruyn

Een gedachte over “PROSPER DE BRUYN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s